Over mij

Graag stel ik mijzelf voor

IMG_1017

In 1994 ben ik op keizerlijke wijze geboren in Amsterdam. Mijn jeugd bracht ik door in een dorp buiten de stad, maar op 12-jarige leeftijd was ik alweer terug om een dansopleiding te volgen. Een groot deel van mijn pubertijd bracht ik door in de dansstudio, om daarna tot de beslissing te komen dat ik liever ging studeerde. En zo geschiedde. Na verschillende studies aan de UvA, kan ik nu zeggen dat ik een trotse Theaterwetenschapper ben.

Het begon weer te kriebelen. Al die jaren in mijn hoofd lieten mij zien dat ik mijn lichaam weer nodig had. De jaren tijdens mijn studie heb ik op en af danslessen gevolgd, maar ik had er een moeilijke verhouding mee. Yoga was iets dat altijd in mijn hoofd zat om ‘later een keer te proberen.’ Ik merkte dat ik er niet aan durfde te beginnen, omdat ik ergens wist dat het mijn leven op zijn kop ging zetten.

In een wat lastigere periode stimuleerde een vriendin mij in mei 2018 om toch die yogalessen te gaan proberen. Ik woonde vlakbij TULA Bos en Lommer en volgde daar mijn eerste Vinyasa yoga les. Het enige wat ik mij hiervan kan herinneren is dat het heel warm was en dat ik het allemaal niet zo goed begreep. Diezelfde vriendin nam mij daarna mee naar een Ashtanga yoga les en toen was ik om!

Er ging een wereld voor mij open die juist heel vertrouwd was. TULA yogastudio’s werd mijn tweede thuis. Toen ik zag dat zij een Vinyasa Yoga Teacher Training begonnen, schreef ik mij in november 2018 gelijk in. Ik deed nog maar een paar maanden aan yoga en had naast die ene les eigenlijk geen ervaring met Vinyasa yoga. Maar het voelde goed en ik wilde zo graag alles hierover leren. Een stemmetje in mijn hoofd zei “later word jij yogadocent.”

Processed with VSCO with f2 preset

Januari 2019 was de start van de teacher training en toen pas besefte ik hoe onbezonnen ik hieraan begonnen was. Iedereen om mij heen had maanden, soms wel jaren, gewacht tot het juiste moment, en ik kende de docenten eigenlijk niet eens. De vijf maanden van deze training waren een van de meest bijzondere uit mijn leven. Ik kwam thuis, ontdekte mijn kracht en raakte opnieuw en opnieuw geïnspireerd. Je kan zeggen dat ik eigenlijk een beetje verliefd werd op de yoga lifestyle en mijn andere, werkende leven daarnaast vergat. Dit is waar het leven omdraait, dacht ik met een lach en een traan.

Yoga-7338

En toen gebeurde tijdens de uitreiking in juni 2019 het meest bijzondere. Mijn twee docenten, Beatrice Savaris en Moena de Jong, zeiden dat ze niet konden wachten om in mijn les te staan. Dat het vuurtje in mij brandt en dat ik nú moest beginnen met lesgeven. Ik was totaal overdonderd. Nogmaals werd ik op de feiten gedrukt dat dit mijn pad is. Een week later gaf ik mijn eerste Vinyasa yoga les en sindsdien ben ik niet meer gestopt.

Kijk hier om te zien waar en wanneer ik lesgeef

“I'm allowing my path to unfold now before me.”

– Alexia Chellun